Voor en na foto’s van honden die wij getrimd hebben

 

 

 

Scott (Labradoodle)

De vacht van een labradoodle vraagt om een vrij intensieve verzorging. Om te voorkomen dat de vacht gaat klitten of zelfs vervilten is het nodig om regelmatig, met de juiste borstel te borstelen. Als een labradoodle te veel klitten heeft, dan vinden wij het niet diervriendelijk om hem helemaal te gaan ontklitten.  In het belang van de hond kan hij dan beter vrij kort geschoren worden. Bij Scott was dit niet het geval, zijn baasjes hebben zijn vacht prima bijgehouden.  We hebben hem op een leuke lengte kunnen knippen en Scott houdt hierdoor zijn knuffelige uiterlijk!

 

Juno (kruising Terriër)

Juno is een kruising terriër met een ruwharige vacht, die zo’n 2 keer per jaar geplukt moet worden.  Zijn bovenvacht valt niet vanzelf uit en moet verwijderd worden, anders zou hij last kunnen krijgen van een jeukende en geïrriteerde huid. We plukken met de hand voorzichtig, plukje voor plukje,  zijn bovenvacht eruit.  Juno kan er zo weer even tegen!

 

Tobbi (Bichon Frisé)

Tobbi kwam als kleine pup voor het eerst bij ons voor een kennismakingsbeurt toen hij 16 weken was.  Zo’n kennismaking  is bedoeld om een pup kennis te laten maken met een trimsalon en alles wat daar bij hoort, zodat hij een trimbeurt niet als vervelend gaat ervaren. Een aantal weken daarna hebben we Tobbi helemaal kunnen knippen, hij gedroeg zich echt voorbeeldig!  We hebben hem hier een “puppylook” gegeven.

 

Lola (Ruwharige Teckel)

Het ruwharige bovenvachtje van deze lieve dwergteckel Lola, kon helemaal geplukt worden.  Wat overbleef was een zacht ondervachtje. Ruwharige teckels worden ongeveer 2 keer per jaar met de hand geplukt en daarbij wordt de bovenvacht verwijderd. Een andere mogelijkheid is het maken van een “stripvacht”. Hierbij blijft een deel van de bovenvacht staan en plukken we niet tot op het onderwol.  Hierdoor blijft de hond het ruwharige uiterlijk behouden.

 

Buddy (Kooikerhondje)

Kooikerhondje Buddy heeft een ontwolbehandeling gekregen.  Zijn onderwol (ondervacht) moet er twee keer per jaar uitgehaald worden. Dit doen we door hem eerst met een speciale borstel te borstelen en daarna gaat hij in bad. We laten de shampoo goed in zijn vacht trekken (ongeveer een half uur) en daarna blazen we met een krachtige waterblazer de loszittende vacht eruit.  Hiermee helpen we Buddy versneld door zijn ruiperiode heen.  Verder fatsoeneren we Buddy maar er wordt niet veel van zijn vacht afgehaald, dit hoort nl. niet bij een kooiker.

 

 

Jip en Timo (Shih Tzu’s)

Dit zijn Jip en Timo, twee lieve Shih Tzu’s.  Het vachtje van Jip heeft wat lengte gehouden maar Timo mocht kort geschoren worden. Deze twee dikke vrienden kunnen er voorlopig weer even tegen!

 

 

Mercy (Mopshond)

Mercy de mopshond verhaart behoorlijk.  Een verhaarbehandeling zorgt ervoor dat de ruiperiode aanzienlijk verkort wordt.  We wassen Mercy met shampoo en laten deze minsten een half uur intrekken. Hierdoor komt het haar goed los. Daarna worden de loszittende haren met een krachtige blazer eruit geblazen. Om te voorkomen dat de vacht het hele jaar door verhaart, adviseren wij zo weinig mogelijk te borstelen  Eens in de (ongeveer) 6 weken deze verhaarbehandeling herhalen,  kan ervoor zorgen dat er veel minder haar op de vloer ligt!

 

 

Tosca (Airedale Terriër)

Tosca is een Airedale Terriër van 11 maanden en kwam voor haar eerste plukbeurt.  Zo’n behandeling duurt best even maar Tosca deed het geweldig!  Haar vacht kon helemaal geplukt worden, er kwam geen schaar aan te pas. En daarna wilde ze zelfs nog geduldig poseren voor ons.  Haar zusje Emma kwam de dag erna om geplukt te worden maar zij had na het trimmen geen zin meer om mooi te poseren voor de camera.  Wie weet kunnen we van haar volgende keer ook een mooie na-foto maken.

 

Bo (Maltezer)

Maltezerpuppie Bo werd voor het eerst geknipt en was erg braaf.  Het vachtje mocht niet té kort maar wel op een lengte die wat beter bij te houden is.

 

Fleur (Cavalier King Charles Spaniel)

Dit lieve en mooie cavaliertje heet Fleur. Ze heeft een prachtige vacht en wordt goed geborsteld door haar baasjes.  We hebben haar  gewassen en geknipt.

 

Donna (Parson Russell Terriër)

Donna is een Parson Russell Terriër met een ruwharige vacht.  Haar bovenvacht was goed ‘plukrijp’ en kon er makkelijk uitgeplukt worden. Hier voelt Donna dan ook niks van.  Onder deze ruwharige vacht zit  een zachter ondervachtje.

 

Sammie (boomer)

Sammie komt iedere 10 weken bij ons voor een trimbeurt.  Ze heeft een mooi vachtje dat leuk in model geknipt kan worden.

 

Tommie (kruising Friese Stabij en Border Collie)

Tommie was nog niet eerder naar een trimsalon geweest.  Hij vond het erg spannend allemaal maar werkte prima mee. Zijn baasje wilde zijn staart graag lang en vol houden.