Puppy’s eerste trimbeurt (tot ca. 20 weken)

 

.

.

 

.
Vaak komen eigenaren pas met een pup van 8 maanden of zelfs ouder voor het eerst in de trimsalon.  Niet zelden blijkt dan dat het vachtje al behoorlijk in de klit zit of zelfs vervilt is. Het hondje moet dan helaas vaak kort geschoren worden want een lange en pijnlijke ontklitbehandeling kun je hem niet aandoen.
.
De reden die dan vaak wordt aangevoerd is dat het hondje niet graag geborsteld wil worden.  Een borstelbeurt is iets wat een pup van jongs af aan aangeleerd moet worden. Dit hoort gewoon bij de opvoeding, anders kan het gebeuren dat het borstelen een ramp wordt.  En als uw hond dan in de trimsalon komt is het niet vreemd dat hij dit ook niet makkelijk zal ondergaan.
.
Bij de socialisatie van de hond die regelmatig in de trimsalon zal moeten komen, hoort ook zeker een kennismaking met de trimsalon. U kunt hiervoor vanaf ongeveer 10 weken bij ons terecht.  Het belangrijkste doel van zo’n eerste kennismakingsbeurt is dat de pup leert dat de trimsalon geen “enge plek” is.  We nemen rustig de tijd en geven hem wat lekkers tussendoor.  Het zal nog geen volledige trimbeurt worden maar waar nodig knippen we wat haren weg.  Uiteraard kunt u erbij blijven en ons vragen stellen over de vachtverzorging thuis.  Neemt u de borstel en kam die u gebruikt voor het borstelen van uw hond vooral mee, dan kunnen we gelijk kijken of deze geschikt zijn voor het type vacht van uw hond.
.

Een puppytrimbeurt duurt ongeveer een half uur en kost 10 euro.  Deze 10 euro krijgt u als korting op de eerstvolgende volledige trimbeurt van uw hondje.